Alo: Tajne službe spremaju haos u Banjaluci

Velika strana obavještajna služba, uz angažman dijela Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i pojedinaca iz opozicije u Republici Srpskoj sprovodi žestok udar na Republiku Srpsku, s ciljem totalne destabilizacije aktuelne vlasti i predsjednika Republike Milorada Dodika pred predstojeće oktobarske opšte izbore u BiH, piše portal ''Alo''.


Izvor portala blizak jednoj ambasadi u Sarajevu otkriva da je "cela akcija otpočela nakon što su sva dosadašnja istraživanja javnog mnjenja pokazala da će Dodik i koalicija koju on predvodi ubedljivo pobediti na izborima" i dodaje da je "to bio znak za uzbunu za navedene strane službe i domaće izvođače destabilizacije Republike Srpske".

"Da ne biraju sredstva u svom naumu dokaz je da se ide čak toliko daleko da se iskoristi i tragična smrt mladog Banjalučanina Davida Dragičevića koji je pronađen mrtav na ušću reke Crkvene u Vrbas", navodi sagovornik portala "Alo".

U tekstu pod naslovom "Tajne službe spremaju haos u Banja Luci" navodi se da se Dodik sastao sa porodicom nastradalog Davida i preduzeo sve mjere da istraga bude u skladu sa profesionalnim standardima kako bi se došlo do istine.

"Prvi nalazi patologa i policije su konstatovali da je reč o zadesnoj smrti. Otac nastradalog Davida čak je u pismenom saopštenju pozvao sve da se ne politizuje i zloupotrebljava smrt njegovog sina za političke obračune. Čeka se konačan izveštaj nadležnog tužioca, a predsednik Dodik je još jednom udovoljio zahtevu oca stradalog Davida da nova policijska ekipa prečešlja taj slučaj još jednom. Otac je zahvalio Dodiku, rekao da su razgovarali kao dva roditelja i dodao da su on i Dodik na istoj strani. Ali majstori konfuzije ne miruju i na skupovima u Banjaluci žele da optuže vrh policije za navodno prikrivanje zločina nad Davidom Dragičevićem a vlast kao saučesnika u svemu tome", prenosi sagovornik portala "Alo".

U tekstu se ističe da su "kreatori i izvršioci pravljenja haosa i udara na Republiku Srpsku iskoristili upravo ovaj tragičan događaj da preko svojih ljudi proteste u centru Banjaluke pod nazivom 'Pravda za Davida' pretvore u masovne demonstracije na kojima bi izmanipulisali narod i pokušali da ruše vlast i pre izbora".

"Zanimljivo je napomenuti da sumnju u objektivan rad policije najviše podgrevaju opozicioni lideri. Neki od njih su se priključili i protestima jer u njima vide svoju šansu. Primećena je grupa službenika Obavještajno-bezbjednosne službe BiH. Jedan od prisutnih bio je i ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić", navodi se i tekstu.

Izvor iz ambasade u Sarajevu tvrdi za "Alo" da upravo Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH organizuje dolazak što više autobusa iz Federacije na sutrašnji skup "Pravda za Davida" u Banjaluci.

"Informacije o smrti mladog Davida Dragičevića mogli bi dati upravo pojedinci u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH i neki pripadnici stranih službi. Oni često rade koordinisano i u pravljenja haosa ne biraju sredstva da do njega i dođe", kaže sagovornik iz ambasade.

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je za "Alo" da, "u saradnji sa stranim službama, Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH upravo gradi koncept destabilizacije Republike Srpske u Banjaluci na smrti Davida Dragičevića".

Tagovi: