Obilježen Dan škole ''19 april''

Osnovna škola ''19. aprič'' iz Dervente obilježila je Dan škole, a ova obrazovna ustanova je danas dobila i učionicu na otvorenom.

Direktor škole Elvira Miljić rekla je novinarima da je dan ove obrazovne ustanove i dan svih stanovnika Dervente. 

"Na vaspitno-obrazovnim institucijama je da mladim pokoljenjima prenose i da se ne zaboravi da je danas Dan oslobođenja opštine u Drugom svjetskom ratu", istakla je Miljićeva. 

Ona je dodala da su na dan škole dobili veliki poklon - učionicu na otvorenom. 

Ideja za izgradnju učionice potekla je od učiteljice Nataše Plavšić, a stručnu pomoć pružio je bivši učenik ove škole, a danas diplomirani arhitekta, Aleksandar Miladinović. 

"Često sam sa djecom šetala dvorištem koje je zaista veliko i nije bilo iskorišteno, pa smo došli na ideju da sagradimo učionicu na otvorenom. Veliku pomoć su nam pružili bivši učenik naše škole Aleksandar i njegov otac Miladin, a dobili smo podršku rukovodstva škole, našeg načelnika, dobrih ljudi i roditelja djece", navela je Plavšićeva. 

Učionica će poboljšati uslove nastave, koju će učiniti djeci zanimljivijom, a samim tim uticati na bolje ostvarivanje ishoda učenja. 

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je rukovodstvu škole i učenicima Dan škole i primio zahvalnicu za podršku u realizaciji izgradnje učionice na otvorenom. 

Simić je zajedno sa arhitektom Aleksandrom Miladinovićem svečanim presijecanjem vrpce ozvaničio završetak izgradnje učionice na otvorenom. 

Svečanosti su prisustvovali i načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić, kao i narodni poslanici Vesna Jungić i Igor Žunić. 

 

Tagovi: