Završena ''Mala olimpijada''

Sportska dvorana u Derventi ugostila je danas više od 300 mladih tekvondoista na tradicionalnoj ''Maloj olimpijadi'', takmičenju za uzraste vrtićanaca, mlađih kadeta, kadeta i juniora.

Organizator turnira je Tekvondo klub Derventa.

– Ove godine učesnici dolaze iz 36 klubova iz BiH, ali i Srbije, Hrvatske i Crne Gore, tako da imamo sedam klubova i jednu državu učesnicu više nego prošle godine. Sve je proteklo u najboljem redu i ovom prilikom se zahvaljujemo opštini i drugim sponzorima na podršci turniru kojeg organizujemo 10 godina, istakao je predsjednik i trener derventskog kluba Goran Teofilović.

Turnir je otvorio zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić, koji je istakao da je naša opština danas regionalni centar tekvonda za mlađe kategorije.

– Zadovoljstvo je vidjeti ovakav skup mladih takmičara, a oni iz godine u godine daju svoj doprinos rastu i jačanju ovog turnira. I lokalna zajednica daje podršku Tekvondo klubu u organizaciji „Male olimpijade“ i nastojimo da budemo dobri domaćini svima, rekao je Jeftić ovom prilikom.

Prvi put na ovom turniru učestvuju i članovi TK „Asteriks“ iz Niša.

– Došli smo dan ranije da se upoznamo sa gradom i oduševljeni smo opuštenom atmosferom, što velikoj većini turnira fali. Očekujemo dobru organizaciju, fer takmičenje i puno uspjeha za naših devet takmičara, kazao je Vladan Nikodijević, glavni trener kluba.

Derventa Cafe

Tagovi: