Grčka: Pop na liturgiju došao trotinetom (VIDEO)

Veliki hrišćanski praznik Vaskrs, Grci proslavljaju na nesvakidašnji način, a kako to izgleda, sa video klipom na svojoj Fejsbuk stranici prikazao je Stamatis Kraounakis, a preneo skopski Fokus.
Na oduševljenje prisutnih vjernika, pop je u dugoj bijeloj mantiji i na trotinetu uletio u crkvu i počeo da pravi krugove dok su za njim trčala ostala sveštena lica.

Za popa nije predstavljao nikakav problem ni visoki stepenik, koji je trotinetom s lakoćom savladao i nastavio dalje da se kreće po hramu kako bi opslužio sve vjernike.

Sličnu „predstavu“, takođe za Vaskrs, vjernicima je prošle godine priredio sveštenik Hristoforos u jednoj crkvi na grčkom ostrvu Hios, a zbog njegovog nastupa odmah su ga prozvali „leteći pop“.

Dok su se lusteri njihali, a vjernici lupali po stolicama, pop se u „panterskom skoku“ pojavio iza oltara, a potom dijelio lovorove listove prisutnim vjernicima. Na ovaj način se u crkvi na grčkom ostrvu Hios proslavljao Vaskrs, gdje je pop Hristoforos na nesvakidašnji način objavio uskrsnuće Hristovo.

Ovaj sveštenik je svakog Vaskrsa pravi hit u Grčkoj, a ko zna, možda je i ove godine upravo on zadivio vjernike pojavljujući se na trotinetu.

 

Telegraf.rs

Tagovi: