Sutra oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima u drugoj polovini dana, saopštili su meteorolozi.

U jutarnjim časovima biće umjereno i pretežno oblačno oko rijeka sa maglom i uglavnom suvo, osim juga i jugoistoka, gdje će ponegdje pasti malo kiše, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. 

Tokom dana će biti promjenjivo oblačno uz sunčane intervale, ali i nestabilno, pa će popodne mjestimično biti kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom u centralnim, južnim i istočnim krajevima, dok će na zapadu i sjeveru biti uglavnom suvo uz više sunčanih perioda. 

Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom će se kretati između 12 i 17, a na jugu zemlje od 17 do 22 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Najviša dnevna temperatura iznosiće između 23 i 28 stepeni Celzijusovih. 

Promjenjivo i toplo vrijeme očekuje se u nedjelju. U prvom dijelu dana biće uglavnom suvo, a popodne se očekuje povremena kiša ili pljuskovi na jugu i istoku. 

Pretežno oblačno sa pljuskovima bilo je danas u drugoj polovini dana, a padavina nije bilo samo u sjevernim područjima. 

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica osam, Čemerno 13, Kalinovik i Goražde 16, Ivan-sedlo 17, Gacko i Han Pijesak 18, Nevesinje i Rudo 19, Foča, Kupres i Sokolac 20, Mrakovica 21, Višegrad i Sarajevo 22, Mrkonjić Grad, Ribnik, Šipovo, Bugojno, Livno i Srebrenica 24, Jajce, Zenica i Zvornik 25 stepeni Celzijusovih. 

U Bileći, Bihaću, Drvaru, Mostaru, Neumu, Sanskom Mostu i Tuzli je danas u 14.00 časova izmjerena temperatura vazduha 26 stepeni Celzijusovih, Gradačcu 27, Srpcu, Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Stocu, Trebinju i Čapljini 28, dok je u Prijedoru izmjereno 29 stepeni Celzijusovih.

Tagovi: