Izložba fotografija i slika za pomoć maloj Anastasiji

U Centru za kulturu u Derventi 27. marta održaće se humanitarna izložba slika i fotografija, koju organiziraju derventski fotografi i slikari, a prihod od prodaje namijenjen je za liječenje 11-godišnje Anastasije Kokoruš, koja boluje od distrofije mišića. 

"Pozivamo građane da posjete izložbu i po simboličnim cijenama kupe fotografije i slike te na taj način pomognu Anastasiji", poručili su organizatori.

Za liječenje u Novom Sadu, i to transplantacijom matičnih ćelija, koje su roditelji Živana i Milan sačuvali od drugog djeteta, koje su dobili prije šest mjeseci, a koje odgovaraju Anastasiji, potrebno je skoro 60.000 KM. Djevojčica je nedavno prvi put operirana, čime je započeo proces liječenja matičnim ćelijama.

"Sve intervencije moraju biti urađene u roku od stotinu dana, a svaka transplantacija koštat će između 7.500 i 10.000 eura. Nemamo mogućnost da sve platimo, jer sam i ja oboljela od epilepsije. Rađajući drugo dijete, riskirala sam vlastiti život, ali sam željela da pomognem kćerci. Potrebna nam je pomoć dobrih ljudi", kaže Anastasijina majka Živana.

Oni koji žele pomoći Anastasiji, novac mogu uplatiti na žiroračun 5550088150668872, koji je kod “Nove banke” otvoren na ime Živana Kokoruš. 

Tagovi: