Sestre Babić iz Teslića u vrhu ženskog šaha Srpske

U proteklih mjesec dana, devetogodišnje sestre Maša i Milana Babić, učenice IV razreda OŠ ''Petar Petrović Njegoš'' iz Teslića, uspješno su odigrale niz šahovskih turnira.

U borbi na 64 polja ove blizanke su ostvarile zavidne rezultate odmjerivši znanje sa mnogo starijim i iskusnijim šahistima širom BiH. Svakodnevni rad djevojčica i podrška profesionalnog trenera Velemajstora Milana Vukića iz Banja Luke daje rezultate.

Tako je 18. februara na 1. Međunarodnom rejting šahovskom turniru ”Tešanj Open 2018” u Tešnju od ukupno 114 igrača, Maša Babić ostvarila najbolji ženski rezultat i iza sebe ostavila 12 šahistkinja.
Nove Fide rejting bodove sestre su osvojile 4. marta na 7. Međunarodnom Blitz turniru “Sjećanje na Majstora Adija Kosovca 2018” u Konjicu.

Posebno iznenađenje sestre Babić ostvarile su 11. marta na održanom 38. osmomartovskom turniru u Prnjavoru, u prostorijama OŠ ”Miloš Crnjanski” u Potočanima, gdje su pobijedile mnogo starije favoritkinje ovog turnira. Maša je kao ubjedljiva pobjednica turnira sa svih 7 osvojenih poena iz 7 partija nagrađena vrijednom novčanom nagradom.

U subotu 17.03.2018. u Narodnoj skupštini RS Banja Luka sestre Babić su na poziv Branka Tomića, predsjednika Škole šaha “SKAKAČ” Banja Luka, učestvovale na šahovskom turniru 4. Festival prijateljstva “Matirajmo predrasude” sa još 124 igrača.

Odličnom igrom Maša i Milana su zauzele 1. i 2.mjesto u grupi djevojčica do 10 godina. Nagrađene su šahovskom literaturom i peharom.

Nedjelja, 18. mart, bio je rezervisan za Prijedor. Zahvaljujući predstavnicima Šahovskog kluba “Rudar” Prijedor iz Prijedora, održan je šahovski turnir povodom 8.marta, Dana žena. Na ovom otvorenom turniru učestovala je 21 šahistkinja. Igrajući partiju za prvo mjesto protiv Fide majstora Maksimović Maše iz Banja Luke, Milana je osvojila 2. a Maša 3.mjesto. Turnir je svojim prisustvom uveličao i gradonačelnik grada Prijedor koji je obezbijedio novčane nagrade Teslićankama.

Glas regije

sestre babić

Tagovi: