KKI ''Vrbas'' za vikend odnio dvije pobjede

Košarkaški klub invalida ''Vrbas'' je ostvario dvije pobijede u posljednjem kolu NLB lige, gdje je pobijedio ekipu Slovenije rezultatom 89:41, te ekipu Zagreba 71:49.

"Nažalost, nismo uspjeli odgoditi termin održavanja finala NLB lige koje je 08. aprila, na pravoslavni Vaskrs. To bi nam bio novi motiv da pokušamo osvojiti NLB ligu po peti put, što bi bio rekord i veliki uspjeh", rekao je predsjednik kluba Marinko Umičević.

Dodao je da je NLB razvojna banka produžila ugovor sa NLB ligom na deset godina, tako da će ova liga iduće godine biti još jača.

"Očekujemo i početak BiH lige, gdje bi nam značilo da odigramo koju utakmicu prije finala NLB lige, gdje igramo protiv ekipe Castelvechio. To nam je primat u odnosu na "final four" Euro lige gdje očekujemo da ćemo ići, uprkos finansijskim problemima", rekao je Umičević.

Ponovio je da imaju obećanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Igora Radojičića, te premijerke Željke Cvijanović da će im izaći u susret.

"Mi smo svjesni situacije u kojoj se društvo nalazi i kakva je ekonomska kriza, ali se nadamo da ćemo naći sredstva da odemo u Španiju rasterećeni i da se pokušamo izboriti za jednu od medalja. Sredinom mjeseca ćemo napraviti donatorsko veče i tu ćemo pokušati prikupiti određena sredstva", istakao je Umičević i dodao da je "Vrbas" poklonio jedna kolica ekipi iz Vodica.

Tagovi: