Pirova pobjeda plavih: Željezničar-Ozren 3:2 (0:1)

Fudbaleri Željezničara uspjeli su u poslednjim minutama utakmice da se domognu tri važna boda i koliko-toliko pruže nadu vjernim navijačima da da će ih i naredne sezone gledati u drugoligaškoj konkurenciji.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj i na momente uzbudljivoj igri a gosti su u 45. minutu došli do vodjstva preko agilnog Srdjana Vukovića.

Promrzli gledaoci očekivali su da će nastavak utakmice donijeti bržu i agresivniju igru domaćih što se i ostvarilo jer je došlo do izjednačenja rezultata u 60. minutu kada je Šiljić uspio da savlada veoma dobrog golmana gosiju Karabajića.

Pokušavali su gosti da u nekoliko navrata ozbiljnije zaprijete ali odbrana Željezničara predvodjena iskusnim Mitrovićem uspijevala je da osujeti sve napade.

U 78 minutu nakon lijepe akcije mladi Šiljić postiže i svoj drugi gol i dovodi u vodjstvo svoju ekipu.

Medjutim, radost navijača samo nakon dva minuta prekinuo je Petrović veoma lijepim golom kada je sa dvadesetak metara uputio precizan udarac u sami lijevi ugao Jovanovićevog gola.

Nastavili su dobojski plavi da atakuju ka protivničkom golu ali u dva-tri navrata propustili su idealne prilike jer je golman gostiju izvrsno intervenisao.

Ipak u samom finišu Igor Cvijanović , nakon kornera uspio je da sa desetak metara pošalje loptu u mrežu Ozrena i tako svojoj ekipi obezbijedi pobjedu koja može biti veliki stimulans u borbi za drugoligaški status.

Treba naglasiti da je utakmica bila fer i korektna, a da je sudijska trojka dobro obavila svoj posao.

ŽELJEZNIČAR: Jovanović, D. Cvijanović, I. Cvijanović, Mitrović, Sušić, Sekulić, Šiljić, Čakarević, Aldobašić (od 50. Nedić), Subašić (od 65. Popović).

OZREN: Karabajić, Katanić, Petrović, Imamović, V. Vuković, Stjepanović, S. Vuković, Majstorović, Pupavac, Talić, Biloglavić.

Glas regije

Tagovi: