Slučaj ''specijalci'': Banda priznao krivicu

Oleg Banda, jedan od optuženih za pljačku 616.548 KM iz kombija Sector securitya na autoputu Banjaluka – Gradiška, sa Republičkim javnim tužilaštvom RS sklopio je sporazum o priznanju krivice.

Postupak protiv Bande potom je razdvojen u odnosu na nekadašnje specijalce MUP RS Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića, dok je razmatranje Bandinog sporazuma zakazano za 11 časova.

Prije početka ročišta tužilaštvo je izmijenilo optužnicu iz koje su izbacili optužbu za organizovani kriminal, te svima na teret stavili razbojništvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Specijalci i Banda se terete da su 22. septembra 2015. godine autoputu Banjaluka – Gradiška “audijem A6” presreli kolonu vozila, koja je u Zagreb prevozila novac UniCredit banke. Pucajući iz automatskih pušaka i uz prijetnju “zoljom” razbojnici su natjerali obezbjeđenje da otvori tovarni prostor kombija iz koga su ukrali 616 548 KM, a tom prilikom ranjen je radnik “Sector securitya” Đurađ Bajić.

U pljački su učestvovali i specijalci Željko Inđić i Goran Janjuz, kao i insajder iz “Sector securitya” Danijel Kuzmić. Oni su u ovom postupku bili svjedoci tužilaštva za šta su “nagrađeni” sporazum o priznanju krivice po kojima je Kuzmić osuđen na tri godine, a Inđić i Janjuz na po šest mjeseci zatvora.

SrpskaCafe

Tagovi: