Jak vjetar, temperatura do 22 stepena

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti toplije i suvo vrijeme uz sunčane intervale i dnevnu temperaturu do 22 stepena Celzijusova.
Jutros je na jugu i krajnjem zapadu oblačno uz kraće sunčane periode, a u ostalim predjelima pretežno sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 
Tokom dana biće još toplije i promjenljivo oblačno vrijeme uz jačanje jugozapadnog vjetra. 
Popodne vjetrovito uz umjeren do jak jugo, u Krajini i u višim predjelima povremeno olujni udari vjetra. 
Jutarnja temperatura vazduha biće od dva na istoku od 10 na zapadu, u višim predjelima na istoku oko nule, a najviša dnevna od 14 do 22, u višim predjelima na zapadu osam stepeni Celzijusovih. 
Kasnije popodne na jugu i zapadu počinje slaba kiša koja će jačati uveče i tokom noći postepeno će se širi od zapada ka istoku. 
Vjetar će biti umjeren južni i jugozapadni, a u večernjim satima jak, na jugozapadu i u Krajini sa olujnim udarima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 
Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Rudo i Bjelašnica minus jedan, Sokolac nula, Višegrad, Istočno Sarajevo jedan, Doboj, Foča, Han Pijesak i Šipovo dva, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Kotor Varoš tri, Prijedor i Ribnik četiri, 
Banjaluka,Gacko, Kalinovik, Mrakovica, Nevesinje, Bugojno i Srbac pet, 
Bileća, Tuzla i Kneževo šest, Manjača, Bijeljina, Srebrenica i Sarajevo sedam, Zvornik osam, Trebinje i Livno devet, Krupa na Vrbasu i Krupa na Uni 10, Neum 14 stepeni Celzijusovih. 
Visina snijega: Han Pijesak pet, Novi Grad šest, Krupa na Uni 10, Mrakovica 54 centimetra. 

Tagovi: