Derventski slikar Saša Bogdan organizovao radionicu za djecu s posebnim potrebama u Mladenovcu

Derventski umjetnik Saša Bogdan boravio je prošle sedmice u trodnevnoj posjeti opštini Mladenovac u Srbiji, gdje je za korisnike tamošnjeg Dnevnog centra za ometene u razvoju organizovana likovna radionica.

Zahvaljujući preduzeću „Braća Mirčić“ i direktoru Centra za kulturu i turizam ove opštine Branku Miloradoviću, Bogdan je po treći put bio gost opštine koja se nalazi u samom srcu Srbije.

"Bio sam u privatnoj posjeti svojim prijateljima, sa kojima drugujem još od prošle godine kada su u ovom gradu organizovali moju samostalnu izložbu i pomogli da se umjetniči predstavim. Veze sa Mladenovcem sežu još dalje, s obzirom da su ovdašnji umjetnici bili gosti likovne kolonije u Derventi čiji sam organizator. Nadam se da sam ovom malom likovnom radionicom doprinio socijalizaciji djece sa smetnjama u razvoju, da smo podijelili lijepa osjećanja, kao i da će druženje postati tradicija, jer sve osobe zaslužuju da se integrišu u društvo", kazao je derventski slikar i pjesnik, posebno se zahvalivši gospodinu Miloradoviću, ocijenivši da se radi o osobi koja izuzetno doprinosi razvoju likovne kulture u Srbiji.

Direktorica pomenute ustanove Snežana Živanić istakla je da ova posjeta predstavlja veliku stvar za njihove korisnike, te da je to još jedan iskaz dobročinstva njihovih donatora i slikara Saše Bogdana.

"Radionica je doprinijela oslobađanju emocija ove populacije, koja je po prirodi plašljiva i teško se otvaraja prema socijalnoj sredini. Kada djeca slikaju, oni oslobađaju svoj unutrašnji svijet i izražavaju svoje emocije, što je Saša uspio", rekla je Živanićeva i zahvalila se na tome, te dodala svi radovi nastali u okviru kolonije ostaju u ovoj ustanovi kao poklon.

Pored likovne radionice, mališani su uživali i u koncertu muzičara Asima Sarvana.

Derventa cafe

Tagovi: