Snijeg i minus u cijeloj BiH

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom.

Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Krajini i zapadnim područjima BiH su izgledni i jaki udari vjetra.

Temperatura zraka uglavnom između -9 i -4°C, na jugu zemlje do 2°C.

Ponedjeljak

U Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -9 i -4, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 2 stepena.

Utorak

U BiH oblačno sa snijegom. U Hercegovini snijeg u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Hercegovini djelomično smanjenje oblačnosti. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 10 centimetara.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura vazduha uglavnom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 2 stepena.

Bioprognoza

Hladno vrijeme u cijeloj zemlji, uz padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme većini populacije.

Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom oblačenju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti maksimalno redukovati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, starije osobe i djeca.

(NEZAVISNE)

Tagovi: