Biciklistički karavan prolazi kroz Derventu

Biciklistički karavan 12. trke ''Breograd – Banjaluka'' i ove godine će proći kroz Derventu, dogovoreno je na sastanku načelnika opštine Derventa, Milorada Simića i direktora trke Vladimira Kuvalje.

"Ovakve događaje podržavamo sa zadovoljstvom. Nije mala stvar kada kroz vaš grad prođe 150 biciklista i još nekoliko stotina ljudi u pratnji. Želimo da se Derventa razvija u svakom smislu, a ovo je odlična prilika za turističku promociju. Čestitam organizatoru ulazak u prvu kategoriju i vjerujem da će kao i svake godine trka biti na visokom nivou", rekao je Simic dodajuci da mu je drago što jedna od najrazvijenijih opština u RS može da pomogne organizaciju trke.

Kuvalja se zahvalio Simiću i istakao da je i odlična saradnja podignuta na viši nivo.

Tradicionalna trka “Beograd – Banjaluka” na programu je 28. i 29. aprila i prvi put ce biti etapna. Start prve etape je u Beogradu, a cilj u Bijeljini ili Brčkom, dok ce drugi dan biciklisti startovati u Tesliću, te preko Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša stići do Banjaluke.

Prelazak u višu kategoriju, odnosno u kategoriju UCI 2.1 znači i nastup kvalitetnihih timova i profesionalaca, pa su tako dolazak na jedan od najvećih sportskih događaja u regionu najavili članovi ruskog profesionalnog tima Gazprom i Bardiani iz Italije.

Nezavisne novine

Tagovi: