Kobasicu dugu više od 2,5 kilometara u Vojvodini prodavali na metar

U Turiji, naselju u vojvođanskoj opštini Srbobran, predstavljena je najduža kobasica na svijetu, dugačka 2.034 metra i teška 2,5 tone.
Kobasica čiji su dimenzije za Ginisovu knjigu rekorda predstavljena je na čuvenoj turijskoj "Kobasicijadi", najvećem festivalu kobasice u Srbiji.
Džinovsku kobasicu u centar naselja dovukao je traktor i to umotanu u celofan i uz pratnju tamburaša.
Završila je na rasprodaji, a prodavala se na metar.
Za kupovinu kobasice - rekorderke vladalo je ogromno interesovanje među više od 50.000 posjetilaca iz Vojvodine, ali i drugih krajeva Srbije, koji su se danas sjatili u Turiju.
Veliko interesovanje vladalo je i za kupovinu "običnih" turijskih kobasica.
Posjetioci su ispred štanda "Turijska kobasica", čekali i po pola sata da kupe kobasicu po cijeni od 500 dinara /oko četiri evra/ za kilogram.
Takođe gigantska kobasica, koju su spravili turijski majstori 2013. godine, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao nadjuža kobasica na svijetu.
Turijski kobasičari kažu da se pravi, kao i svaka prava kobasica, samo od mesa, paprike, bijelog luka, soli i bibera, a puni se u prirodna crijeva.
U Turiji se danas i sutra održava 34. po redu "Turijska kobasicijada", velika turistička manifestacija posvećena nadaleko poznatom turijskom delikatesu.

Tagovi: