Banovići: Bačena bomba na diskoteku zbog smjene kantonalne Vlade?

Na diskoteku u Banovićima, u vlasništvu Mirsada Kukića, bivšeg predsjednika Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona, sinoć je bačena eksplozivna naprava.
Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona zaprimili su sinoć u 21.00 časova prijavu da je na diskoteku u Banovićima bačena eksplozivna naprava.
Prema nezvaničnim informacijama, u eksploziji je lakše povrijeđen jedan mladić. Inače, eksplozija se dogodila u vrijeme kada je u diskoteci bilo mnogo mlađih osoba.
Policijski uviđaj je trajao oko tri časa, a pripadnici policije su do jutros obezbjeđivali mjesto eksplozije, navode federalni mediji.
Nakon vijesti da se dogodila eksplozija, na glavniom gradskom trgu spontano se okupilo skoro hiljadu garađana, među kojima i rudari iz Rudnika mrkog uglja. 
Banovići
Građani su se okupili u znak protesta protiv onih koji su eksplozivnom napravom unijeli uznemirenost među stanovnike, ali nakon policijskog uviđaja, razišli su se kućama.

Poslanik SDA u Parlamentu FBiH Elzina Pirić, takođe iz Banovića, rekla je da se eksplozija dogodila neposredno nakon što je na sjednici OO SDA Banovići iz stranke isključen Bego Gutić, sinoć smijenjeni kantonalni premijer. Navela je da su pojedini poslanici, kao i smijenjeni Gutić, javno optuživali Mirsada Kukića da je kriv za njegovu smjenu, te da je njoj i Kukiću prijećeno već duže vrijeme.

Kako napominju federalni mediji, indikativno je da su pojedini koji su bili protiv smjene Gutića i njegove vlade izražavali strah da može doći do narušavanja sigurnosti u Tuzlanskom kantonu.

Tagovi: