Doboj: Sloga i Tekstilac Kort igrali za Ninu (FOTO)

Fudbaleri dobojske Sloge i derventskog Tekstilca Kort položili su veliki ispit iz humanosti jer su u Doboju odigrali humanitarnu  utakmicu sa koje je sav prihod namijenjen  za liječenje petnaestogodišnje djevojčice Nine Blažnjaković iz ovog grada.

Naime, inicijativa za odigravanje utakmice potekla je od uprave dobojskog prvoligaša a svesrdno prihvaćena od sportkih  rivala na zelenom polju i dobrih prijatelja iz Dervente . Na stadionu Luke po sunčanom ali hladnom vremenu okupilo se oko 200 gledalaca iako je već ranije prodato dvostruko više ulaznica.

Igra i rezultat bili su u drugom planu jer svi su pokazali veliko srce za Ninu koja se nalazi na Klinićkom centru u Beogradu a za čije liječenje su potrebna velika novčana sredstva a koje njeni roditelji nisu u mogoćnosti sami da obezbijede. Nizu brojnih akcija ovom utakmicom dali su doprinos i fudbaleri Sloge i tekstilcaKort koji su tek u drugoj fazi priprema za nastavak prvenstva u prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske.

Detalj sa utakmice Sloga_Tekstilac Kort

Fudbalere,  koji su na stadion izašli noseći transparent na kome je pisalo ZA NINU, pozdravili su promrzli gledaoci a oni su ih zagrijali dobrom i angažovanom igrom u toku svih 90 minuta. Treneri Vedran Sofić i Marko Stojić pružili su priliku svim fudbalerima da pokažu koliko su do sada uradili i ko će izboriti mjesto u timu za prvenstvene susrete.  Nešto više agilnosti i želje da se nametnu Stručnom štabu imali fudbaleri Sloge, posebno novajlije, tako da su uspjeli da postignu i jedan gol  iz jedanaesterca preko veterana Borislava Lukića, jer je jedan  fudbaler gostiju igra rukom u svom kaznenom prostoru.

U svakom slučaju ovakvi humanitarni fudbalski susreti  pokazuju da postoje zdravi odnosi medju najstarijim klubovima na ovim prostorima i da su spremni zajednički da pokažu veliko fudbalsko srce.

Kako su iz uprave Sloge rekli na račun za liječenje Nine Blažnjaković biće uplaćeno oko 1,500,00 KM sakupljenih od prodatih  ulaznica. Vrijedno je pomenuti i veliki ,gest  malog fudbalskog kolektiva Mionice kod Gradačca čiji predstavnik,  član IONSBiH, Nurudin Peštalić,  je uplatio 500,00KM preko FK Sloga kao prilog za liječenje Nine Blažnjaković.

SLOGA-TEKSTILAC KORT 1:0 (1:0)

Strijelac B. Lukić u 30. minutu  iz jedanaesterca. Stadion Luke. Gledalaca oko 200 . Sudija Sladjan lazarević (Doboj).

SLOGA: Matović, Janković, Hadžimujić, Andrić, Drakul, Ivešić, Gavrić, Lukić, Blagojević, Radovanović. Igrali su još: Jupić, Hozić, Lazić, Ilić, Đekanović, Ristić. Božić, Savić i Milićević.

TEKSTILAC KORT: Pećić, Jolović, Kovač, Brković, Simić, Šušaković, De. Ćorić, Komlenović, Duspara, Eminović, Vugdalić. Igrali su još: Plisnić, Dr. Vukadinović, Da. Vukadinović, Da. Ćorić, Vikičević, Reljić.

Tagovi: