U Trebinju osvanule smrtovnice Nebojše Glogovca i otvorena knjiga žalosti

U Gradskoj upravi u Trebinje jutros je otvorena knjiga žalosti povodom smrti glumca Nebojše Glogovca, a u gradu su osvanule smrtovnice glumca.

U knjigu žalosti prvi se upisao gradonačelnik Luka Petrović i uputio poslednji pozdrav proslavljenom glumcu.

Petrović je u knjigu žalosti upisao: "Uvaženom, stamenom i čestitom Nebojši Glogovcu, Trebinjcu i Hercegovcu koji je sa ponosom to i nosio. Njegov lik i djelo će Trebinje i Trebinjci vječno pamtiti i njegovati".

Knjiga žalosti će danas biti izložena u Gradskoj upravi od 10 do 16 časova, a sutra u Kulturnom centru od 12 do 19 časova.

U ponedeljak će građani Trebinja u knjigu žalostio moći da se upišu od osam do 14 časova u Kulturnom centru, a istog dana u 10 časova na istom mjestu biće prikazan kratki film pod nazivom "Trebinje svom Nebojši".

Umjetnički savjet Trebinje film festivala od Glogovca se oprostio riječima “Dragi Nebojša, otišao si prerano u vječnost. Zauvek će nam ostati u pamćenju tvoje čojstvo, vrsne uloge i riječi o rodnom Trebinju i Hercegovini. Hvala ti na svemu!” – stoji u poslednjem pozdravu.

Trebinje film festival Nebojši Glogovcu je na 5. Festivalu mediteranskog i evropskog filma dodijelio povelju "Leotar" za nemjerljiv doprinos promociji nacionalne kulture ovog grada kroz dugogodišnja filmska ostvarenja.

 

"Srećan sam što sam ovdje i ponosan što sam odavde", rekao je tada Glogovac.

Poslednje večeri filmskog festivala polovinom avgusta prošle godine u Trebinju je prikazan film Ustav republike Hrvatske u kome Glogovac tumači glavnu ulogu. Prošle godine za tu ulogu nagrađen je Zlatnom arenom u Puli.

EuroBlic

Tagovi: