Vlada RS odobrila sredstva za socijalno zbrinjavanje radnika

​​​Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o odobravanju isplate sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika u ukupnom iznosu od 504.126,33 maraka.

Sredstva su namijenena za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 88 radnika iz 33 preduzeća koji su procesom stečaja preduzeća ostali bez zaposlenja ili su ispunili uslov za starosnu penziju.

Odlukom se Fondu PIO Republike Srpske raspoređuje iznos od 487.497,51 maraka za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 73 radnika iz 29 preduzeća koji su se prijavili na Javni poziv Fonda PIO RS do 31.12.2017. godine, a koji sa uplatom navedenih sredstava stiču uslove za starosnu penziju.

Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske odobren je iznos od 16.628,82 maraka za uplatu doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti za radnike preduzeća u stečaju GP „RADNIK-GRADNjA” a.d. iz Modriče, ZZ „Dojčin Lukić” iz Lopara, Stambena zadruga „Prostor” iz Trebinja i AD „TRGOPROMET” iz Dervente, a doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje će biti izmiren u narednom periodu.

Derventa cafe

Tagovi: