Sofija operisana, sačuvani i oko i vid

Desetomjesečnoj Sofiji Radovanović iz Trebinja juče je uspješno obavljena operacija na desnom oku i djevojčica se dobro osjeća, potvrdila je Sofijina tetka Nataša Radovanović.

Prema njenim riječima, ljekari na klinici u Lozani koji su operisali Sofiju, zadovoljni su i ocjenjuju da je operacija tumora na desnom oku urađena na vrijeme, te da će djevojčici biti sačuvano i oko i vid.

"Ljekari su jutros tokom pregleda našli tri čvorića na oku, nakon čega su odmah otklonili jedan, a ostala dva su "zamrznuli'", kaže Radovanovićeva i dodaje da za sada neće biti potrebne hemoterapije, već će liječenje biti nastavljeno postupkom „zamrzavanja“, kako bi se čvorići smanjili ili u potpunosti uništili.

Ona navodi da je Sofija dobro podnijela operaciju, a da će liječenje na istoj klinici u Lozani u Švajcarskoj biti nastavljeno 19. februara.

"Hvala svim dragim ljudima što su uz nas u ovako teškim momentima. Mi se nadamo da će sve biti dobro i da će naša Sofija dobiti ovu bitku", navela je Radovanovićeva.

Sofija je ranije imala intervenciju na lijevom oku, ali je uprkos tome u potpunosti ostala bez vida na tom oku.

 

Proteklih dana u Trebinju je održan veliki broj humanitarnih akcija čiji su organizatori bili lokalni preduzetnici, ugostitelji, frizeri, brojni građani, škole...

Za početak Sofijinog liječenja na klinici u Lozani Fond zdravstvenog osiguranja RS i Fond solidarnosti uplatili su u ukupnom iznosu 60.000 švajcarskih franaka.

Akcija prikupljanja sredstava se i dalje nastavlja.  Svi ljudi dobre volje novac mogu uplatiti i na račun br: 567-4415000-118321 Sberbanka, Radovanović Vukica.

Tagovi: