Radnici ''Unisa'' zaprijetili štrajkom, pa im obećane pare

Radnici Fabrike cijevi ''Unis'' iz Dervente odustali su od najavljenog štrajka jer su od rukovodstva dobili obećanje da će danas biti isplaćena jedna plata i uplaćen doprinos iz protokola o sporazumnom rješavanju štrajkačkih zahtjeva od 23. januara.

Predsjednik Sindikalne organizacije ove fabrike Radosava Milanković rekla je novinarima da su radnici odlučili da nastave raditi, te da očekuju ispunjenje obećanja.

"Dobili smo obećanje da će do srijede, 7. februara biti uplaćen doprinos za avgust 2017. godine i jedan radnik će biti penzionisan. Do 28. februara obećali su isplatu troškova prevoza i dva doprinosa iz protokola", navela je Milankovićeva.

Ona dodaje da će radnici obustaviti rad ukoliko se ne ispoštuje dogovor.

Član Upravnog odbora Fabrike cijevi "Unis" Zoran Sikimić rekao je novinarima da je došlo do problema u realizaciji potpisanog protokola, uglavnom zbog "raznih pritužbi na iznos prevoza".

"Treba nam sedam do 10 dana da ažuriramo spiskove prevoza. Decembarska plata iz 2017. godine biće isplaćena danas, a troškovi prevoz do 28. februara", rekao je Sikimić.

Prema njegovim riječima, fabrika će do 1. aprila biti "na nuli", odnosno biće izmirena dugovanja prema državi i radnicima.

"Radnici su pokazali volju i želju da rade. Vrlo je izvjesno da će se pregovori sa ruskim partnerom uspješno završiti", dodao je Sikimić.

Tagovi: