Hrvatski turisti zainteresovani za banjske potencijale Srpske

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da su turisti iz Koprivničko-križevačke županije u Hrvatskoj zainteresovani za korištenje banjskih potencijala Srpske, prvenstveno Banje Vrućice kod Teslića i Kulaši kod Prnjavora.
"Uskoro bi moglo doći do organizovanih turističkih posjeta", rekao je Gluhaković, koji danas boravi u posjeti opštini Kalnik i gradu Križevci u ovoj županiji.
Gluhaković je za Srnu izjavio da je domaćinima predstavio i ostale turističke potencijale Srpske, kako bi se preko agencija uspostavila konkretna saradnja.
"Sa nekoliko županija u Hrvatskoj imamo odličnu saradnju i turisti već godinama dolaze u naše banjske i druge centre. Ova županija je u tom smislu bila nepokrivena i sad ćemo otvoriti mogućnost da njihove agencije dođu u Banju Vrućicu, Kulaše ili Slatinu, da vide šta nudimo", rekao je Gluhaković.
Prema njegovim riječima, na taj način bi se mogao napraviti dobar poslovni odnos kako za turističko-zdravstvene centre U Republici Srpskoj, tako i za goste koji bi došli u Srpsku.
Gluhaković se danas sastao i sa privrednicima u ovoj regiji, koji su, kako je rekao, jako dobro iskoristili fondove EU.
"Cilj mi je bio da čujem njihovo mišljenje i iskustva, kako i na koji način možemo napraviti prekograničnu saradnju sa našim lokalnim zajednicama, da uspostavimo kontakt u pružanju usluga i trgovini", naveo je Gluhaković.
Ističući da na tom području posluje velika brendirana kompanija "Podravka", koja ima široku lepezu proizvoda, Gluhaković je rekao da bi trebalo usvojiti njihova iskustva za brendiranje i zaštitu domaćih proizvoda.
Tokom posjete Hrvatskoj, Gluhaković je razgovarao sa načelnikom opštine Kalnik, gradonačelnikom Križevaca, te sa privrednicima sa područja ove županije.

Tagovi: