Belenzada bez predsjedničke funkcije

Obrad Belenzada nakon petnaestak godina prepustio je kormilo Konfederacije sindikata Srpske. Najveće uspjehe i neuspjehe ne broji, ali vrijeme je kaže za mlađe snage pa je palicu predao Željku Tepavčeviću.

U radničkoj organizaciji Belenzada je kaže još od 90-ih, kada je bio dio elikih radničkih protesta. Ipak, sa sindikalnim djelovanjem se ne oprašta.

„Ja ću biti navjerovatnije potpredsjednik i predsjednik u Sindikatu metalaca i rudara RS tako da konfederacija nastavlja svoj kontinuiutet. Mi malo stariji se polako izmičemo, mlađi će stupiti na scenu“, kaže Obrad Belenzada, potredsjednik Konfederacije sindikata RS.

Nasljeđuje ga Hercegovac, koji dolazi iz Elektroprivrede, Sindikata Rudnika i TE Gacko. “U turbulentnom vremenu neće mu biti lako”, poručuje prethodnik. I Tepavčević zna da ga čekaju ozbiljni zadaci,ali o njima će po obilasku terena.

„Ono što ćemo da radimo od sutra je snimanje na terenu situacije, obilazak svake sindikalne organizacije, na osnovu identifikovanih problema izaćemo sa konkretnim planom i programom mjera“, poručuje Željko Tepavčević, predsjednik Konfederacije sindikata RS.

Do tada, jedini kandidat za predsjednika kaže,izabran bez turbulencija i po unaprijed dogovorenom scenariju, radiće na jačanju organizacije i ravnopravnom položaju u Ekonomskom savjetu i Vladinim odborima. Masovnije članstvo i borba za prava radnika neki su od zadataka, do kojih se uvjeren je može kroz jedinstvo i solidarnost.

(ATV)

Tagovi: