Aleksandar sanja novu kuću!

Aleksandar (9) i njegova majka Anđelka (47) Grujičić iz ozrenskog naselja Kakmuž žive u trošnoj kući bez struje i vode i potrebna im je pomoć humanih ljudi, onih koji su osjetljivi na ljudske nedaće i težak život, ali i šire društvene zajednice.

- Od rane mladosti sam odrastala u nemaštini, imam još dvoje djece koja su davno data na usvajanje, ali Aleksandra ne dam i spremna sam i život dati za njega. Lošeg sam zdravlja i samo mi je želja prije nego što sklopim oči da njega ostavim zbrinutog koliko je to god moguće - ispričala je Anđelka.

Aleksandar je učenik trećeg razreda, dobar je đak i pored nehumanih uslova u kojima sa majkom živi u trošnoj kući punoj vlage i kojoj preti opasnost da se sruši. Kao i majci, želja mu je da jednom dočeka dan u kojem će se probuditi u maloj i skromnoj kući, ali da kao i druga djeca ima osnovne uslove za život.

- Rođak Mišo Petrović iz Broda je pokrenuo akciju da nam se pomogne i najviše bismo voljeli da novčanim prilozima sakupimo nešto novca da barem započnemo gradnju nove kuće, jer je ovu nemoguće zbog dotrajalosti adaptirati - kaže Anđelka svoju želju.

Što se tiče Opštine i pomoći sa te strane, ona kaže da je svjesna situacije i da previše ne može očekivati od načelnika Ozrena Petkovića da se iz budžeta ove male lokalne zajednice značajnije izdvoje sredstva. Ipak, nada se da će učestvovati u pokrenutoj akciji za novi dom Grujičića. I do sada pomoć u hrani nije izostajala ni od Opštine i Crvenog krsta i Marice Nikić, ne krije Anđelka.

Aleksandar sanja i crta novi dom

Potrebna svaka pomoć

Osim novčane pomoći majci i njenom sinu je potrebna i svaka druga vrsta podrške, pomoći i u hrani, pa i lijepa riječ je dovoljna. Voljni da pomognu mogu joj se obratiti direktno u Petrovu, naselje Kakmuž, zaseljak Volujak ili na broj telefona 0038765 397 704.

(Novosti)

Tagovi: