Bivšim borcima pečenice na poklon

Izbjegao iz Zenice, teško ranjen sa 22 godine koliko mu je i otac imao kad je poginuo, a sad sretno oženjen i otac četvero djece.

Ukratko, bila bi to životna priča Slavomira Stojanovića iz Lužana kome su bivši borci iz 27.derventske motorizovane brigade uljepšali predstojeće božićne praznike.

Dosta je njih bivših boraca, izbjeglica, RVI, nekada tako dragocjenih,danas marginalizovanih koji preživljavaju sa 200 KM mjesečno.

susret božićnih praznika, Fejsbuk grupa 27.derventske motorizovane brigade pokrenula je inicijativu da se pomogne ovim ljudima, kako, ko i koliko može.

Mnogi su se odazvali, pokrenuta je jedna sveobuhvatna,dobro organizovana akcija u kojoj su najvrijednije ljudske osobine došle do izražaja: požrtvovanost, solidarnost, humanost.

Da osjeti blagodeti bogate božićne trpeze posrećilo se i Branku Stankoviću iz Lužana.

I njega prati ista životna sudbina kao i veliki broj njegovih ratnih sapatnika. Izbjegao iz Zagreba, ranjen, 100% invalid druge grupe.

U domaćinstvu Stankovića petero je djece. Žive od Brankove invalidnine i to su sva primanja koja imaju. Nadaju se i penziji,ali o tom potom. Pomoći nikakve,ni od koga,sem poneke jednokratne. I to je život u 21.vijeku, vjerovali ili ne, mizeran i bijedan nadomak takvog blagostanja kako život u RS neki opisuju.

(TV K3)

Tagovi: