Dječak se od Beograda do Zagreba vozio ispod autobusa, jedva preživio

Nakon što su mediji izvještavali o pogibiji šestogodišnje migrantkinje na granici Srbije i Hrvatske, zamalo je došlo do nove tragedije.

Kako saznaje “Slobodna Dalmacija”, dječak imigrant star oko 12 godina se juče u Beogradu provukao u podvožje autobusa hrvatskog prevoznika “Čazmatrans”.

Autobus se kretao na svojoj redovnoj liniji za Zagreb, a dječak se, prema izjavama svjedoka, provukao ispod autobusa i smjestio u podvožje te pet sati riskirao život kako bi došao do hrvatske metropole.

Pukom srećom nije pao među točkove i poginuo.

"Bus je iz Beograda krenuo u 11.30. Prošli smo Kutinu, a negdje prije Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najprije slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Čim je autobus stao, mali je sav prljav izašao između dijela za kotače. Teturao je, bio je u vidljivom šoku", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Anđelko Nežić, putnik koji je bio u tom autobusu.

"Malecki se skoro od Beograda do Zagreba vozio u podvožju, ne znam kako je izdržao", napominje Nežić.

Iz “Čazmatransa” su potvrdili što se dogodilo te kažu da im to nije prvi slučaj.

"Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Dječak je u Beogradu ušao ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje kotače i tako se držao nevjerojatnih pet sati. Ali to nam nije prvi slučaj, slično nam se nedavno dogodilo na liniji između crnogorske Podgorice i Dubrovnika", kazao je Dražen Pavlović iz uprave “Čazmatransa”.

Index.hr

Tagovi: