Novogodišnji paketići za djecu sa posebnim potrebama

Udruženje žena ’’Šamac’’ i Aktiv žena za brak i porodicu pri Medžlisu Islamske zajednice Šamac posjetili su danas Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama i uručili novogodišnje paketiće za njihove članove.

Predsjednik Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama Stanislav Milovanović kaže da je ovo druga posjeta ovih udruženja koja su prepoznala probleme sa kojima se suočavaju djeca sa posebnim potrebama.

Predsjednik Udruženja žena “Šamac” Radojka Sladoje istakla je da je djeci sa posebnim potrebama uvijek potrebna briga i pažnja.

Aktiv žena za brak i porodicu pri Medžlisu Islamske zajednice Šamac, osim paketića, uručio je i novčanu pomoć ovom udruženju od 200 KM.

Koodinator Aktiva žena Alija Kapetanović naglasila je da im je prioritet pomoći ovakvim udruženjima, pogotovo djeci.

Ona je dodala da se ovaj aktiv bori za brak i porodicu i učestvuju u različitim humanitarnim akcijama u saradnji sa drugim humanitarnim udruženjima.

Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama broji 47 djece na području opštine Šamac, od kojih je sedmoro aktivno u Udruženju i kreativnoj radionici.

Od početka godine Udruženje ima stalnu podršku iz budžeta opštine Šamac.

Tagovi: