Žestoka borba za najpoželjnije radno mjesto u BiH

Najpoželjnije radno mesto u BiH trenutno je funkcija direktora u Službi za zajedničke poslove institucija BiH.

Na konkurs za mesto direktora, čija mesečna neto plata iznosi 2.621 KM, prijavila su se 24 kandidata. Naši sagovornici navode da je ovo jedno od najatraktivnijih mesta u institucijama BiH, pa da zato i ne čudi tolika zainteresovanost kandidata u vladajućim strankama na nivou BiH.

Mandat

Naime, direktoru iz srpske kvote Siniši Perkoviću istekao je četvorogodišnji mandat nakon čega je Agencija za državnu službu BiH raspisala javni konkurs. Saznajemo da se na konkurs prijavio i Perković, koji bi, ukoliko ne bude ponovo izabran na to mesto, trebalo da se vrati na radno mesto u „Vodovod“ Istočno Sarajevo.

Naši izvori tvrde da u SDS vlada prava borba ko će biti postavljen na mesto direktora Službe. Kako se spekuliše, koplja se navodno lome oko Boje Gašanovića, načelnika Istočnog Starog Grada, i Dragana Šojića, savetnika zamenika predsedavajućeg Saveta ministara BiH Mirka Šarovića.

Stigle 24 prijave

Zbog različitih informacija u vrhu SDS oko Gašanovićeve prijave, pokušali smo lično od njega da saznamo da li je konkurisao na to mesto i hoće li napustiti načelničku fotelju. Međutim, danima nam nije odgovarao na naše pozive i poruke.

U Agenciji za državnu službu BiH navode za „EuroBlic“ da su na javni oglas za popunjavanje radnog mesta rukovodećeg državnog službenika u Službi za zajedničke poslove institucija BiH, na radno mesto direktora, pristigle 24 prijave.

- Komisija za izbor po ovom oglasu nije još formirana, a kandidati će proći javni i pismeni ispit – navode u Agenciji.

Uslovi konkursa

U konkursu za direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH navodi se da kandidat mora imati sedmi stepen ili završen prvi ciklus Bolonjskog sistema studiranja – pravnog, ekonomskog, tehničkog ili biotehničkog smera, najmanje pet godina radnog iskustva u struci, od čega tri godine na rukovodećim poslovima.

Neto plata na toj poziciji iznosi 2.621 KM, a konkurs je zatvoren 27. novembra.

PIŠE: V. Đukić, Euro Blic

Tagovi: