Derventa: Stojić ostaje trener krojača

Šef stručnog štaba derventskog prvoligaša Tekstilca i u nastavku sezone biće Marko Stojić, koji je na klupu stigao ovog ljeta.

Iako je bilo naznaka da će trener iz Modriče potražiti novu sredinu, on će i na proljeće predvoditi Dervenćane.

– I u nastavku sezone, u kojem nam je prioritetan cilj plasman u Ligu za prvaka, naš šef stručnog štaba biće Stojić. Uspjeli smo da sa njim postignemo dogovor i njegov ostanak je za nas veliko pojačanje – naglasio je član Upravnog odbora Tekstilca Davor Pijetlović.

“Krojači” su već ostali bez najboljeg strijelca iz jesenjeg dijela sezone Aleksandra Milakovića, koji je od 25 golova Tekstilca u prvih 16 kola postigao deset. Njegovim stopama mogao bi da krene i drugi strijelac ekipe Ozren Perić, koji je jesenas osam puta zatresao protivničke mreže.

– Milaković je prihvatio izdašnu ponudu člana Prve lige FBiH Sloge iz Siminog Hana i već je postao njihov član, dok Perić pregovara sa premijerligašem GOŠK-om iz Gabele i po svemu sudeći postaće njihov član. To bi trebalo da budu jedina dva odlaska iz naših redova – nastavio je Pijetlović.

Čelnici kluba već su dogovorili da tokom pauze neće biti dovođenja pojačanja.

– Izračunali smo da ćemo u preostalih šest kola uspjeti da i sa postojećim igračkim kadrom izborimo plasman u Ligu za prvaka. Naruku nam ide činjenica da smo domaćini ekipama koje se bore za opstanak, odnosno Sutjesci, Napretku i Kozari. Ovi mečevi, ali i oni u nastavku takmičenja biće idealna prilika da afirmišemo nekoliko mladih igrača, koji su naša budućnost – rekao je Pijetlović.

Početak priprema za nastavak sezone planiran je za 26. januar 2018. godine.

– Kompletne pripreme obavićemo na našem terenu, a ukoliko vremenske prilike budu loše, treniraćemo u dvorani Sportsko-kulturnog centra u Derventi – dodao je Pijetlović.

(Glas Srpske)

Tagovi: