Udari vjetra u Derventi izazvali manju štetu (FOTO)

Jaki udari vjetra, koji su danas i tokom prošle noći pogodili i našu opštinu, nisu izazvali veću materijalnu štetu. U užem dijelu gradskog područja oboreno je nekoliko saobraćajnih znakova, dok je vjetar sa jedne graže u Ulici Mladena Stojanovića skinuo limeni krov.

Prema informacijama sa terena, jak vjetar je u ruralnim područjima opštine, a naročito na južnom dijelu, oštetio plastenike, dok je na krovovima nekolicine kuća i pomoćnih objekata stradao crijep.

osinja-2-315x420

Republička uprava civilne zaštite juče je obavijestila lokalne ogranke da postoji mogućnost pojave prirodnih nepogoda.

– S tim u vezi Teritorijalna vatrogasna jedinica Derventa je u stanju pripravnosti za reagovanje u vanrednim situacijama, ali do sada nismo imali poziva građana da intervenišemo – kažu u ovoj ustanovi.

Iz derventskog Doma zdravlja saopšteno je da u proteklih 12 časova nije bilo pacijenata sa povredama izazvanim olujnim nevremenom.

Oluja je izazvala dosta problema u Prnjavoru i Banjaluci, dok je u Kneževu i Vlasenici proglašeno vanredno stanje, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda na ovom području će tokom dana vjetar oslabiti, ali će tokom večeri noći na srijedu doći do jakih kišnih padavina.

– Danas će u prvom dijelu dana duvati veoma jak, često i olujni vjetar (80 do 100 km/h), koji će popodne i uveče postepeno slabiti na zapadu, dok se na istoku i dalje može očekivati vjetar olujne jačine. Naoblačenje koje će večeras zahvatiti zapadni dio Srpske donijeće kišu, koja će postepeno jačati u noćnim časovima u tom regionu. U srijedu ujutro padavine će se širiti ka ostalim predjelima, dok će na zapadu, u planinama, početi da pada susnježica i snijeg – predviđaju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

(DerventaCafe)

Tagovi: