Dodik se sastao sa članovima Fonda solidarnosti

Predsjednik RS Milorad Dodik održao je sastanak sa članovima Upravnog odbora i Jasminkom Vučković v.d. direktora Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu te usaglasili da su preduzete sve aktivnosti da Fond krene da funkcioniše u zakonom predviđenom roku.

"Ono što je bilo u planu jeste da se društvo podigne na nivo jednog humanitarnog odnosa prema teško oboljeloj djeci, čije liječenje zahtijeva posjetu institucijama izvan RS, da se uskrate ta poniženja i djece i roditelja. Prihvatio sam ideju da putem zakona regulišemo ovu oblast koja je definisala i prava i obaveze javnosti, i drago mi je što je u javnoj raspravi taj zakon prošao veoma zapaženo i niko nije bio protiv",kazao je Dodik.

Zahvalio se Jasminki Vučković što je prihvatila veoma težak zadatak da vodi ovu specifičnu ustanovu, gdje svi članovi UO rade bez naknada a svu logistiku preuzima FZO.

Vučkovićeva je rekla da je to za nju velki izazov, jer sve ono što nisu u stanju riješiti u RS ili u ugovorenim ustanovama u Srbiji i okruženju, trebaće sredstva iz Fonda, a to su i najteži slučajevi.

Poručila je roditeljima i djeci da budu svjesni da se sve institucije trude da im pomognu, te da iskoriste sva prava koja su im ponuđena.

Nezavisne novine

Tagovi: