Alarmantno: Kontrolisana 92 vozila, 88 tehnički neispravno

Od 92 vozila koja su podvrgnuta vanrednom tehničkom pregledu na području Policijske uprave Doboj, tehnička neispravnost je utvrđena kod 88 vozila ili 95,65 odsto kontrolisanih, saopšteno je iz ove Uprave.

Zbog sumnje u tehničku neispravnost, dva autobusa su upućena na vanredni tehnički pregled i utvrđeno je da je jedan neispravan. Zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 63 vozila.

Tokom akcije kontrole tehničke ispravnosti vozila i posjedovanja zimske opreme u Doboju, koja je trajala šest dana, izdata su ukupno 452 prekršajna naloga, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Od tog broja, 145 prekršajnih naloga izdato je zbog neposjedovanja zimske opreme i 120 zbog tehničke neispravnosti vozila. Tokom akcije evidentirano je i 187 prekršaja po drugim osnovama iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj će i u narednom periodu nastaviti preventivnim aktivnostima usmjernim na kontrolu  tehničke ispravnosti vozila.

Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, učestvuju u saobraćaju sa tehnički ispravnim vozilom uz posjedovanje obavezne zimske opreme, te da prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju puta, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Tagovi: