Vjetar u Vlasenici prevrnuo kamion i izbijao prozore, u Kneževu proglašeno vanredno stanje

Jaki udari vjetra pogodili su i opštinu Vlasenica gdje je uništeno desetak krovnih konstrukcija, a velike štete su načinjene i na Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić”.

Prema podacima, koje smo dobili iz Službe civilne zaštite opštine Vlasenica probleme je napravilo i nekoliko drveća koje je palo na saobraćajnice ili objekte, a prevrnuto je i jedno vozilo.

„Obišli smo većinu mjesta, a očekujemo da načelnik opštine formira komisiju koja će utvrditi tačnu štetu. Na desetak individualnih i jednom ugostiteljskom objektu je uništena krovna konstrukcija, a ima i nekoliko djelimično oštećenih krovova. Na jednom mjestu stablo je palo preko ulice, prevrnut je jedan manji kamion. Povrijeđenih nema, a materijalna šteta će biti utvrđena nakon obilaska terena od strane stručne komisije“, rekao je Jevtić.

Direktor SŠC „Milorad Vlačić” Goran Đurić kaže da je vjetar potpuno uništio plastenik površine oko 90 kvadrata koji su koristili učenici poljoprivredne škole.

„Nekoliko prozora je skoro iščupano iz zida, a vjetar je počeo da otkriva krov fislukturne sale. Odmah samo angažovali majstore da krenu sa sanacijom nastale štete, a zbog bezbjednosti učenika sutra nećemo moći da držimo nastavu“, rekao je Đurić.

U Kneževu je zbog posljedica nevremena i jakog vjetra proglašeno vanredno stanje i prekinuto redovno snabdijevanje električnom energijom, rekao je načelnik opštine Goran Borojević.

Borojević je rekao da je vjetar rušio stabla i da električne energije nemaju više od 30 časova i pitanje je kada će biti uključena.

Nastava u lokalnoj osnovnoj školi je prekinuta, te su skraćeni časovi u Srednjoškolskom centru.

"Srušena stabla koja su blokirala put Kneževo-Banjaluka uspjeli smo ukloniti uz pomoć preduzeća koje održava puteve, Civilne zaštite i privrednika. Međutim, i dalje postoji rizik od padanja stabala, pa smo u pripravnosti", napomenuo je Borojević.

On je dodao da je jak vjetar uzrokovao i mnogo oštećenja na objektima, te da će u narednom periodu biti više informacija o šteti.

Snabdijevanje vodom u Kneževu, za sada, uredno.

Euro Blic, Agencije

Tagovi: