Djevojka u komi nakon što ju je ''mercedesom'' udario ugledni banjalučki ljekar

Devetnaestogodišnja B.B. iz Laktaša teško je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u Mahovljanima, na magistralnom putu Klašnice – Gradiška, koja se dogodila pod misterioznim okolnostima, a u kojoj je učestvovao i ugledni banjalučki ljekar.

U saopštenju policije nakon nesreće kratko su navedeni inicijali učesnika, ali ne i stepen povreda, iako se odmah znalo da je djevojka u teškom stanju primljena u Univerzitetsko klinički centar RS.

– Nesrećna devojka vozila je bicikl kada ju je “mercedesom” udario neki čovjek, za kojeg smo čuli da je poznati ljekar u Banjaluci. Danima poslije niko ništa ne priča o ovoj nezgodi, pa se postavlja pitanje da li će se i ona zataškati – ispričao je mještanin Mahovljana, koji je želio ostati anoniman.

U odgovoru na dopis sa pitanjima koja smo poslali Policijskoj upravi Banjaluka navodi se da je nakon provjere utvrđeno da su službenici PS Laktaši 21. novembra oko 15.55 obavili uviđaj saobraćajne nezgode u Mahovljanima.

– Utvrđeno je da su učestvovali A.L. iz Banjaluke s automobilom marke “mercedes” i biciklista, devetnaestogodišnjakinja koja je zbog zadobijenih povreda prevezena u UKC RS. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a nakon kompletiranja predmeta biće dostavljen izveštaj – navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske ističu da je povrijeđena devojka na aparatima.

– Pacijentkinja B.B. primljena je sa teškim povredama grudnog koša, te je odmah po prijemu hirurški zbrinuta. Pacijentkinja se nalazi u stanju kome i priključena je na aparat za vještačko disanje. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su neizvjesne i preuranjene – naveli su juče iz UKC RS.

Vještačenje

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka juče su naveli da je dežurni tužilac bio obaviješten o saobraćajnoj nezgodi u Mahovljanima.

– Tužilac je naredio da se preduzmu sve istražne radnje, među kojima je i vještačenje tehničke ispravnosti “mercedesa”. Po dostavljanju izveštaja iz policije, tužilaštvo će formirati predmet i dodijeliti ga tužiocu u dalji rad – naveli su iz banjalučkog tužilaštva.

Praksa

Zanimljivo je da ovo nije prva nezgoda sa teškim tjelesnim povredama na području Policijske stanice u Laktašima čiji se detalji slučajno ili namjerno skrivaju od javnosti.

Naime, u julu prošle godine u stravičnom sudaru na magistralnom putu Prnjavor – Klašnice teško su povrijeđeni tada šestogodišnji M.E. i njegovi roditelji. Dječak je nakon nesreće preminuo u UKC RS.

Zbog ove nesreće u međuvremenu je osuđen Novica Crnadak (31) iz Prnjavora, i to na 4 godine zatvora.

(EuroBlic)

Tagovi: