U nedjelju otvaranje izložbe talentovanog banjalučkog fotografa

Izložba fotografija pod nazivom ’Unique Vision’, fotografa Srđana Vujmilovića će biti otvorena u nedelju, 26. novembra sa početkom u 14:00, u Staklencu u parku Petar Kočič – Banjaluka

Ovom izložbom Srđan će predstaviti posjetiocima koncept fotografija kojima mogu da pobjegnu iz užurbane gradske napetosti i postanu jedno sa mjestima na kojima bi se opustili.

- To su sva ona mjesta koja nam dozvoljavaju da spoznamo prirodu koja nas okružuje, kao i to da je ona prisutna u svemu, svakoj ulici, šumi, pogledu, zalasku sunca ili jutarnjoj magli. Tek sa njom, zaboravljamo na usamljenost i postajemo svjesni sebe, kaže Srđan.

Srđan Vujmilović je samouki fotograf, rođen 1994. godine, živi u Aleksandrovcu. Omiljene tehnike su mu portretna fotografija, astrofotografija, light painting a posebno fotografisanje prirode, arhitektura kao i time-lapse fotografija.

Pored fotografije, uspješno se bavi i kinematografijom i grafičkim dizajnom.

Kako kaže, inspiraciju pronalazi u svemu što ga okružuje. Posao fotografa mu je otvorio mnoga vrata i pružio bezbroj načina da se izrazi. Iskoristivši priliku koja mu se nudi poslom kojim se bavi, odlučio je da pokrene i mnoge projekte.

Izrada projekta ’Čarobna Banjaluka’, na koji je najviše ponosan, trajala je oko godinu dana, i za taj period, Srđan se potrudio da prikaže sve ono što krasi našu okolinu.

Vezana vijest: “Čarobna Banjaluka: Pogledajte spektakularne fotografije našeg grada” 

Fokusirajući se samo na grad, fotografije su većinom napravljene noću, iako ima manji broj onih koje su nastale po danu. Prikazane su stare zgrade, poznati spomenici i sve ono što već godinama udiše život u prelijepu Banjaluku.

– Fotografije su rađene posebnim tehnikama fotografisanja i obrade, a neke od njih su sastavljene od čak trideset ili više pojedinačnih. Grad je zabilježen iz svih mogućih uglova i sa svih dostupnih visina, što je kao rezultat dalo priču Banjaluke kroz oko hiljadu fotografija, priča Srđan.

Srđana takođe i krase mnoge nagrade i priznanja kako na našim prostorima, tako i šire. Njegov talenat je priznat od strane mnogih, tako da se neki od njegovih radova mogu pronaći na velikim poznatim platformama kao što su National Geographic, Discovery Channel, Canon, Youpic, 500px, magazinima Practical Photography, Masterclass Magazines i drugim.

Osvojio je veliki broj nagrada na mnogim fotografskim sajtovima, gdje broj njegovih pratilaca dosteže i do nekoliko desetina hiljada ljudi.

U 2016. godini je postao Google Street View Trusted Professional i Google Maps Local Guide Pro, a od početka 2017. godine je ViewBug ambasador.

Kao najveće priznanje u dosadašnjoj karijeri, može da se pohvali i osvojenim prvim mjestom na prestižnom fotografskom takmičenju ‘Rovinj Photodays’ u Rovinju, gdje je u svojoj kategoriji osvojio prvo mjesto, takmičeći se sa 8600 drugih fotografija I preko 600 fotografa širom svijeta.

Izložba koja se otvara u nedjelju u Banjaluci, a čiji je generalni sponzor Canon, će trajati sve do 20.12.2017. godine i svakako spada u jedan od događaju u gradu koji ne treba propustiti.

(Banjaluka.net)

Tagovi: