Mini suknju ne zabranjuje kodeks ponašanja

Većina odbornika Skupštine grada Doboj nije došla na javnu raspravu na kojoj se pretresao Kodeks ponašanja izabranih predstavnika, te se od 31 izabranog predstavnika naroda, pojavilo samo njih šest, pišu Nezavisne novine.

Kodeksom ponašanja odbornika propisan je način njihove međusobne komunikacije, odnos sa medijima, ali ni jednom riječju se ne spominje način oblačenja odbornika i odbornica i njihov rječnik.

Prekratke i preuske suknje nisu rijetkost u dobojskoj Skupštini, a neki su na zasjedanja dolazili i u sportskim majicama. Ipak "zapaljiva" retorika je glavna karakteristika parlamentaraca.

Ubuduće ukoliko odbornik prekrši neki od članova kodeksa, slijede sankcije. Za lakše povrede predviđena je moralna opomena u pisanoj formi koja se izriče i javno saopštava na sjednici Skupštine, a za težu moralni ukor u pisanoj formi, koji će se objavljivati i u "Službenom glasniku" grada.

Međutim, neki odbornici smatraju da su ove kazne preblage jer pojedine kolege za govornicom iznose "rekla-kazala" priče bez valjanih dokaza.

Nezavisne novine

Tagovi: