Stravična nesreća: Mašina mu povukla košulju i samljela ga

Inspektori koji su vršili uviđaj jezive smrti Jovice Barbulovića (53) iz sela Osnić kod Boljevca, koji je poginuo kada je upao u veliki mlin za žito, šokirali su se kad su izašli na mjesto nesreće.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u srijedu oko 15 časova, kada je nesrećni Barbulović upao u otvor ogromnog mlina, koji ga je samljeo u paramparčad.

– Bukvalno smo se skamenili kad smo se popeli na drugi sprat mlinare! Po podu i zidovima bili su razbacani dijelovi mesa, kostiju, komadi krvave odjeće. Kao da je nesrećni čovek upao u ogromni blender bez poklopca! Nikad u životu, čak ni na filmu, tako nešto nismo vidjeli – rekli su šokirani inspektori.

Baba čula čudne zvuke

Kako se saznaje, istraga je brzo pokazala da se radi o takozvanoj zadesnoj smrti i da je Jovica bio sam u mlinu u vrijeme tragedije. Pretpostavlja se da mu je mašina povukla donji dio košulje, i to mu je bio kraj. Čitavo selo juče je govorilo o stravičnoj tragediji.

– Mlin se nalazi u selu na glavnom putu, u tom dvorištu živi jedna baka, a njihova kuća je oko četiri kilometara dalje – objašnjava  jedna mještanka.

Kako kaže, baka je čula kako mlin radi, a onda odjednom čudne i jezive zvuke, „kao da se nešto zaglavilo i udara u mrvilicu“.

– Stara je, nije mogla da se popne, pa je pozvala petnaestogodišnjeg Jovičinog unuka da dođe i provjeri šta je sa mlinom. Dječak se popeo, ugasio mlin i pronašao raskomadanog djedu. Ko zna kako mu je bilo kad je vidio taj prizor – kaže mještanin Osnića.

U razgovor se uključuje mlađi čovjek i dodaje:

– Ništa od njega nije ostalo. Mašina ga je samljela i razbacala po podu i zidovima. Morali su da donesu džak i da sakupljaju njegove komade po cijelom spratu! Bilo je jezivo.

Ostala samo kapa

Porodična kuća Barbulovića juče je bila puna mještana koji su, uz plač i kuknjavu, došli da izjave saučešće. Ucveljena supruga ih je dočekivala, a suze su same jurile niz obraze.

– Strašno, strašno – samo je šaptala nesrećna žena.

Ni ona ni ćerka jedinica nisu željele da govore o tragediji, osim što su rekle da je u pitanju nesreća i da ne sumnjaju da ga je neko ubio. Ekipa Kurira juče je ispred mlina zatekla kapu koju je Barbulović najverovatnije skinuo prije ulaska u mlinaru. To je jedino od njega ostalo.

Mještani o Barbulovićima

Svi u Osniću ističu da je Jovica bio odličan domaćin i vrijedan čovjek. U prošlom mandatu bio je odbornik boljevačke skupštine.

– Oni su najimućnija porodica u selu i svi su vrijedni. Imaju preko 40 krava, više od 70 svinja, oko 40 hektara zemlje, mlinaru… Svi su dobri, vrijedni, pošteni – pričaju mještani.

Jovica je za sobom ostavio suprugu, ćerku i zeta, unuka i unuku.

(Kurir)

Tagovi: