''Ljubičasti novembar'' za Mrvice

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo na UKC RS, oko 10 odsto beba na ovaj svijet dođu kao prijevremeno rođene bebe. Udruženje ''Mrvice'' ovih dana privodi kraju pripreme obilježavanja Međunarodnog dana ovih malih heroja.

Pripreme za ''Ljubičasti novembar'' i obilježavanje Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece privode se kraju, kažu u Udruženju roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj Mrvice.

Iako, formalno, udruženje postoji tek godinu dana hrabri roditelji su u proteklom periodu uspjeli organizovati mnoge aktivnosti.

“Posebno se ponosimo što smo kao Udruženje uspjeli obezbjediti podršku psihologa majkama koje trenutno prolaze kroz najteže trenutke sa svojim malim divovima na odjelima za neonatologiju UKC RS. Drugi veliki projekat koji trenutno realizujemo, zajedno sa našim sponzorima, jeste opremanje prostorija za izdajanje na ovim odjeljenjima. Trudimo se da svoje aktivnosti realizujemo tokom cijele godine”, istakla je Danka Mirjanić, predsjednica Udruženja.

Ipak, najznačajnije aktivnosti udruženje “Mrvice” će realizovati u mjesecu novembru jer se upravo sedamnaesti dan ovog mjeseca obilježava kao Međunarodni dan prijevremeno rođene djece.

“Za naredni period pripremili smo mnogo aktivnosti širom Republike Srpske i mogu da najavim interesantan program kojim želimo da informišemo javnost o našem radu i da dobijemo podršku koja je našim Mrvicama zaista potrebna” istakla je Danka.

“Ljubičasti novembar” započinje humanitarnom akcijom koja će biti realizovana u Kozarskoj Dubici 29. oktobra, u kafiću Beer Codex. Drugi dan novembra rezervisan je za veliko humanitarno druženje u Banjaluci, u restoranu “Agape”, dok će muzička škola Basics, 15. novembra, održati humanitarni koncert za Mrvice u Istočnom Sarajevu.

“Humanitarne akcije su samo jedan dio aktivnosti putem kojih želimo prikupiti sredstva za kupovinu potrebne opreme za zdravstvene ustanove koje rade sa našim bebama. A 17. novembra očekuje nas mnogo aktivnosti koje smo objedinili u program obilježavanja ovog, za nas, svečanog datuma. Pozivamo javnost, ali i nadležne ustanove da podrže naš rad i pomognu našim mališanima”, kaže Danka.

“Ljubičasti novembar” će označiti i početak kampanje “Udahni život” koja će trajati duži period. Cilj ove kampanje će biti prikupljanje sredstava za skupocjenu opremu, poput toplih krevetića, opreme za rehabilitaciju, koja je potrebna neonatološkim odjeljenjima tokom liječenja prijevremeno rođenih beba. Iz udruženja “Mrvice” ističu da su jako zadovoljni svim medicinskim osobljem na ovom odjeljenju i da su im velika podrška.

LJUBIČASTI NOVEMBAR

Program

29.10. – Humanitarno veče za Mrvice u Kozarskoj Dubici, kafić Beer Codex, 20:00h

02.11. – Humanitarno veče za Mrvice, restoran “Agape” Banja Luka, 19:00h

15.11. – Humanitarni koncert Muzičke škole “Basics”, Kulturni centar Istočno Sarajevo, 19:00h

17.11. Banja Luka

• Posjeta UKC RS i uručivanje donacije u 12:00h, UKC RS

• Polaganje vijenca na spomenik “12 beba”, 16:30h

• Šetnja i puštanje ljubičastih balona u zrak, Park “Petar Kočić”, 16:45h

• Izložba fotografija Mrvice NEKAD i SAD i Svečana priredba za mališane, Staklenac, 17:00h

• Osvjetljenje Banskog Dvora ljubičastim reflektorima od 19:00 do 21:00h.

Istočno Sarajevo

• Posjeta Bolnici Istočno Sarajevo, Pedijatrijsko odjeljenje, uručivanje donacije, 14:00h

PIŠE: Dragana Božić, Mondo

Tagovi: