Mrtva trka na tabeli

U desetom kolu Druge fudbalske lige Republike Srpske, grupa zapad sve četiri vodeće ekipe zabilježile su pobjedu i nastavile su mrtvu trku.

Poslije trećine prvenstva Sloboda (Novi Grad), Mladost (Donja Slatina), Alfa Modriča i Jedinstvo (Žeravica) imaju po 22 boda i ravnopravno konkurišu za jesenju krunu.

U derbiju kola Mladost je osvojila bodove u Laktašima, gdje je slavila sa 2:1. Takav ishod najavio je Džafer Džafić, golom u 18. minutu, da bi Zoran Perić u 62. minutu donio novu radost za goste iz Posavine. U posljednjim sekundama domaći su uspjeli tek da ublaže poraz pogotkom Ozrena Savića. Ekipa Mladosti je trijumfom zadržala vodeću poziciju, pa se već priprema za nedjeljni derbi protiv novogradske Slobode, koji bi mogao riješiti pitanje jesenjeg prvaka. Banjalučki BSK doživio je i devet poraz u deset kola, a bolji od "romantičara" ovog puta bila je Omarska, koja je slavila sa 4:0.

U grupi istok Sloga je nastavila sa dominacijom i na svom terenu je savladala trebinjski Leotar sa 3:0. Poslije ovog kola debitant iz Gornjeg Crnjelova je najbližim pratiocima pobjegao već devet bodova i na dobrom je putu da ekspresno stigne do Prve lige. U 11. kolu, koje se igra u subotu i nedjelju, sastaju se: zapad Sloga (S) - A. Modriča, Ozren - Ljubić, Vranjak - Jedinstvo (Ž), Mladost (DS) - Sloboda (NG), Željezničar (D) - Laktaši, BSK - Borac (Š), Dubrave - Omarska, Sloga (T) - Proleter (T). Istok: Jedinstvo (BR) - Mladost (BS), Glasinac 2011 - Mladost (G), Leotar - Velež (N), Drina HE - Sloga (GC), Jedinstvo (BČ) - Ilićka 01, Famos - Guber, Budućnost (P) - Mladost (R), Sloga j. - Proleter (D).

Tagovi: