Govedarica sa ambasadorkom Švajcarske

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica održao je danas sastanak sa ambasadorkom Švajcarske Andreom Rauber Sakser. 

''Ambasadorka je predsjedniku Srpske demokratske stranke ovom prilikom uručila dokument Strategije saradnje Švajcarske u Bosni i Hercegovini za period 2017.-2020. Godina'', navedeno je u saopštenju iz SDS-a.

Predsjednik Govedarica je naglasio da je spreman da u saradnji sa Ambasadom Švajcarske intenzivno radi na sprovođenju Strategije koja će otvoriti nova radna mjesta u Republici Srpskoj i biti garancija opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. 

Na sastanku je razgovarano o saradnji sa Švajcarskom koja traje već duži vremenski period i programima koje njihova ambasada provodi po lokalnim zajednicama, sa ciljem zapošljavanja mladih kojima je najvažnije da pronađu posao i uključe se u razvoj svoje zemlje. 


Vukota Govedarica je istakao dobru saradnju sa srpskom dijasporom u Švajcarskoj i zahvalio se ambasadorki na dosadašnjoj podršci i posvećenosti ekonomskim, socijalnim i političkim procesima tranzicije u kojima učestvuje Republika Srpska.

Na sastanaku je razgovarano i o Zakonu o akcizama.

''Srpska demokratska stranka shvata značaj usvajanja seta zakona o akcizama kao preduslova za realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata, ali to bi bio veliki udar na građane kojima niko nije obećao nova poreska opterećenja'', smatra Govedarica.

I.M.

Tagovi: