Starac udario pješaka pa pobjegao

Na pješačkom prelazu u Prijedoru lakše tjelesne povrede zadobio je pješak D. R. (61) kada ga je automobilom udario vozač Z.T. (82) koji je pobegao sa mjesta nezgode.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da se ova nezgoda dogodila juče oko 13.25 na raskrsnici ulice Kralja Aleksandra i Radničke ulice.

Međutim, vozač je brzo otkriven i to u obližnjoj ulici.

- Radeći na rasvjetljavanju okolnosti saobraćajne nezgode i pronalasku nepoznatog vozača i vozila, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, nedugo nakon saobraćajne nezgode, dobili su prijavu da su građani, u ulici Petra Petrovića Njegoša u Prijedoru, uočili vozilo i vozača koji je napustio lice mjesta saobraćajne nezgode koju je i prouzrokovao – saopštili su iz PU Prijedor.

Dodaju da je utvrđeno da je vozač 82-dvogodišnjak iz Prijedora sa privremenim boravkom u Hrvatskoj, te da je pješaku naneo povrijede vozilom “golf 3”, hrvatskih registarskih oznaka.

- O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kao i sudija za prekršaje Osnovnog suda u Prijedoru, uz čiju saglasnost je vozaču Z.T. uručen prekršajni nalog zbog prekršaja nepropuštanje pješaka na pješačkom prelazu i nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi - kažu iz PU Prijedor.

Policijska uprava Prijedor zahvaljuje savjesnim građanima koji su, kao svjedoci saobraćajne nezgode, uočili vozača koji je prouzrokovao nezgodu, te pozvali policiju.

(Blic)

Tagovi: