Vozači oprez: Mokri kolovozi, moguća magla!

U sjeverozapadnim krajevima Republike Srpske ovog jutra kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, a u višim predjelima jutarnja magla smanjuje vidljivost.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na učestale sitnije odrone kamenja i zemlje na kolovoz, te vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na dijelu magistralnog puta u gradskoj zoni Nevesinja, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

U toku su završni radovi na izgradnji vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Doboj, zbog čega je petlja "Mahovljani" zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Izmjene u odvijanju saobraćaja planirane su u periodu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac".

Još traju radovi na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, na lokalitetu Mahovljanske petlje, gdje u vremenu od 23.00 do 5.00 časova dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Zbog radova na sanaciji tunela Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku je izgradnja kanalizacione mreže, zbog čega je na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini saobraćaj obustavljen za sva vozila.

Saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice. Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija tako da obustave traju 30, a propuštanje saobraćaja 10 minuta.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom trakom. Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području Federecije magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na pojedinim dionicama u višim predjelima, kao na magistralnim putevima Tarčin-Konjic i Travnik-Donji Vakuf.

U toku su radovi na magistralnim putevima Stupari-Kladanj i Simin Han-Kalesija, zatim na magistralnom putu lokalitetu Donji Hadžići i Drivuša, kao i na regionalnom putu Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(nezavisne.com)

 

 

Tagovi: