Tekstilac deklasirao Podrinje

Niz od dvije utakmice bez pobjede ''krojači'' su prekinuli protiv odlične ekipe Podrinja, koja je nakon tri uvodna poraza, ostvarila tri vezana trijumfa, od kojih jedan i protiv vodeće Zvijezde 09.

''Krojači'' su bolje otvorili susret, a već u 2. minuti neprecizan je Perić, nakon što je Komlenović oduzeo loptu nesigurnoj zadnjoj liniji gostiju. U 15. i 18. minuti opasno šutira Zarić sa ivice šesnaesterca, ali lopta u oba slučaja lopta je završila iznad prečke golmana Radića. Uprkos tome, gosti dolaze u vodstvo u 21. minuti, preciznim udarcem ljevicom Ćebića, kroz “šumu” nogu. Tekstilac se rezultatski vraća u igru četiri minuta kasnije kada gužvu, poslije udarca iz ugla Susakovića i skoka Kovača, koristi Perić. Tekstilac preuzima inivijativu, a nakon desetak minuta Ćorić sjajno probija po lijevoj strani i proigrava Milakovića, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu gostiju. Raspoloženi Milaković potom sjajno proigrava Susakovića, a brzonogi napadač donosi vodstvo od 3:1 u prvom dijelu.

U ne pretjerano sadržajnom nastavku Perić je pogodio iz jednanaesterca, a derventski prvoligaš je propustio još nekoliko prilika.

U narednom kolu “krojači” putuju u Donji Šepak.

Prva liga RS, 7. kolo: FK Tekstilac Kort – FK Podrinje 4:1 (3:1)
Gradski stadion u Derventi. Sudija Slađan Došlo iz Sarajeva. FK Tekstilac: Pećić, Marić, Jolović, Kovač, Ćorić, Komlenović, Đuričić, Milaković, Zarić (od 76. Brković), Susaković (od 79. Duspara), Perić (od 83. Simić). Trener Marko Stojić.

(DerventaCafe)

Tagovi: