Saniran dio puta kroz Čančareviće (FOTO)

Najbliži put koji spaja Osinju i Crnču, oštećen prekomjernom eksploacijom krečnjaka u dijelu koji prolazi kroz zaselak Čančarevići, nedavno je saniran, na zadovoljstvo mještana oba sela.

Dugogodišnja eksploatacija krečnjaka, uz očekivanu eroziju zemljišta, dovela je do toga da je na tom dijelu puta saobraćaj bio toliko rizičan da je na kraju zabranjen, što je i razumljivo s obzirom da su se tik do ivica kolovoza nalazile uvale duboke i po nekoliko metara.

Ipak, sanacija ove potencijalno opasne tačke započela je prošle godine, kada je formiran građevinski odbor na čelu sa Sinišom Čančarevićem.

– Stupili smo u kontakt sa opštinskim vlastima koje su prepoznali ozbiljnost problema i za početak izdali riješenje o zatvaranju puta. Ispunili su i tadašnje obećanje da ce se ove godine pristupiti rjesavanju ovog problema, a mi smo posebno zadovoljni što se ova aktivnost sprovodi jer je opština prošle godine izvojila i sredstva u iznosu od 15.000 maraka za asfaltiranje oko 250 metara puta u našem zaseoku. Posebnu zahvalnost dugujemo načelniku opštine Miloradu Simiću – kaže Čančarević.

Završetkom ovih radova najkraći put između ovog dijela Osinje i centra grada ponovo je bezbijedan za saobraćaj, a stvoreni su i preuslovi za eventualno povezivanje ovih sela asfaltnim putem.

Prije i poslije izvođenja radova:

osinja-cancarevici-2

(DerventaCafe)

Tagovi: