Prnjavorčanin završio Medicinski fakultet sa prosjekom 9,82

Opština Prnjavor postala je bogatija za još jednog doktora medicine. Miroslav Živković iz Potočana, juče je diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Nakon završene osnovne škole u Potočanima, za srednjoškolsko obrazovanje izabrao je Banjaluku, gdje upisuje  Medicinsku školu. Interesovanje za medicinu javilo se mnogo prije, još u osnovnoj školi.

"Interesovanje za medicinu javilo se još u osnovonoj školi, tako da nisam imao dilemu kada je u pitanju bio odabir srednje škole. Jednostavno, nijedan drugi poziv osim ljekarskog nije dolazio u obzir", kaže Živković.

Po završetku srednje škole i dalje ostaje u Banjaluci, gdje upisuje Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, studijski program medicina, na kojem je juče sa prosječnom ocjenom 9,82 diplomirao.

"Juče sam završio studijski program medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci sa prosječnom ocjenom u toku studija 9,82, što je najveći prosjek ocjena na našem smjeru od tekuće generacije. Da li ću biti student generacije trenutno ne mogu reći, jer se to objavljuje u terminu dodjele diploma, a to je na Medicinskom fakultetu obično sredinom novembra. S obzirom da uz smjer kojeg sam ja završio postoji i studijski smjer farmacija, stomatologija, zdravstvena njega, te da se bira jedan student sa svih smjerova, izgledno je da ću biti jedan od kandidata za studenta generacije, ali to se precizno još uvijek ne može znati", istakao je Živković.

Mladić koji je juče diplomirao sa prosječnom ocjenom 9,82, rođen je 1992. godine. Od planova za budućnost navodi dvije želje, a one su, da se zaposli i da upiše postdiplomski studij. Posebno interesovanje, kaže, pokazuje za oblast interne medicine.

(Prnjavor.info)

Tagovi: