Cvijeće ''zaključano'' u kavezu (FOTO)

Kavezi za ptice najnoviji su trend u uređenju bašta, a umjesto ptica “zaključano” je cvijeće.

Biljke je praktično nemoguće zaustaviti da rastu, jer listovi i grane uvijek nađu put do svijetla, pa je korišćenje starih kaveza zanimljiv moderni detalj koji treba imati u vrtu. Kavez daje neformalan, boemski ton prostoru i pomalo podsjeća na prohujala vremena.

Kavez, koji je kupljen za dekoraciju, najčešće nema dno pa se koristi kao zvono koje pokriva svijeću i zauzima glavno mjesto na stolu za kojim se ruča ili pije popodnevna kafa. U ovakvom kavezu mogu da se čuvaju i kaktusi, čime se štite dječje ruke od bodlji.

Najljepše će izgledati ukoliko je okačen i u njemu rastu padajuće biljke poput visećih muškatli, kao što su lobelija, vinka, ruzmarin... Takođe, izuzetno dekorativan je i bršljen, ali kavez treba postaviti na tamnijem mjestu, daleko od direktnog sunca.

Kao stalak za saksiju može da se iskoristi i pravi kavez koji se više ne koristi. Ukoliko je pravougaonog oblika, kavez će najlepše izgledati ako se unutra stavi nekoliko manjih saksija. Takođe, kavez koji je zarđao izgleda rustično, ali je ipak bolje žice ofarbati u bijelu boju koja je neutralna.

 

Tagovi: