Počeli Dani cvijeća - cijena prava sitnica (FOTO)

Na malom gradskom trgu u Prijedoru otvorena je deveta po redu turističko-privredna manifestacija "Dani cvijeća" koja je okupila devet proizvođača koji se bave plasteničkom proizvodnjom cvijeća sa područja Prijedora.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je izlagače i istakao da je ovo idealna prilika da se proizvođači cvijeća povežu sa građanima Prijedora i da im ponude svoje proizvode.

"Nadamo se da će prodajom ovih rasada cvijeća cijeli grad biti ukrašen i to je osnovni cilj ove manifestacije-uređenje naše životne i radne sredine", rekao Đaković.

On je dodao da je namjera Gradske uprave kao organizatora manifestacije, popularizacija plasteničke proizvodnje cvijeća i doprinos akciji proljećnog uređenja grada.

Šef gradskog Odsjeka za unapređenje poljoprivrede Tatjana Marić istakla je da će Gradska uprava i u ovoj godini sa 50.000 KM za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, stimulisati plasteničku proizvodnju u cjelini.

Građani imaju izbor cvijeća od 50 vrsta i po različitoj cijeni od 0,50 KM i više, a na veće količine proizvođači daju popust.

Manifestacija "Dani cvijeća" u Prijedoru će biti otvorena do 5. maja.

Tagovi: