Kristina nožem nasrtala na Aleksandra i prije ubistva

Kristina Jovković (32) pokušala je nožem da ubode bivšeg momka Aleksandra Mujčinovića (44) i mjesec prije nego što ga je ubila.

Ovo je juče, u nastavku suđenja Jovkovićevoj u banjalučkom Okružnom sudu, izjavila Mujčinovićeva prijateljica E. J. koja nije željela da joj se otkriva identitet.

– Bila sam Aleksandrova bliska prijateljica i jednom prilikom na njemu sam primijetila rane. Pričao mi je da ima ranu i na stomaku i da ga je optužena pokušala ubosti nožem – izjavila je E. J. i dodala da je Mujčinović prije nego što je ubijen bio u jako lošem stanju te da nije imao novca.

Naglasila je da joj je optužena slala poruke putem aplikacije “Vajber” i žalila se na Mujčinovića.

– Dan prije ubistva mi je pisala da je Aleksandar izbacio iz kuće, žalila se na njega. Mislim da su poruke bile manipulativne da bih ja prekinula kontakt s njim – rekla je E. J.

Prema njenim riječima, s mobilnog telefona Mujčinovića dobijala je poruke i na dan kad je on ubijen, kao i poslije.

– Bila sam s njim na dan ubistva od 19 do 20.20 časova. Nakon rastanka smo se čuli preko “Vajbera”. Iza ponoći dobila sam poruku: “Što ti ne dođeš kod mene?” To mi je bilo čudno i djelovalo kao da je neko drugi pisao. U subotu sam mu poslala poruku i pitala da li je dobro. Odgovor sam dobila u nedjelju ujutro: “Odoh u Zenicu, ne brini, sve je u redu” – kazala je E. J. i naglasila da joj je i ta poruka bila čudna kao da nije pisana njegovom rukom.

Svjedok tužilaštva Borislav Pilipović kazao je da mu je Mujčinović ranije pričao da ga je Jovkovićeva ugrizla, ali da nije htio da je prijavi policiji.

– Pričao je i da sumnja da mu je ona ukrala novac od prodaje očevog automobila – rekao je Pilipović.

Banjalučko Okružno tužilaštvo tereti Jovkovićevu da je sa 11 uboda nožem usmrtila Mujčinovića u njegovoj kući u banjalučkoj Solunskoj ulici u noći između 18. i 19. novembra prošle godine. Prema optužnici, zločin je pokušala da prikrije pa je tijelo ubijenog premjestila u drugu sobu i zamotala u vreću, a zatim sobu zaključala.

Svađa

Bivša komšinica ubijenog Aleksandra Mujčinovića, Aleksandra Čvorović ispričala je da je jedne večeri čula svađu između njega i Kristine Jovković.

– Bilo je to u ljeto prošle godine oko 23 časa. Iz njihove kuće čula se galama. Čula sam ženski glas, mislim da je pripadao optuženoj, kako govori: “U pomoć! Zovite policiju. Šta ti hoćeš, ko si ti?” Aleksandar joj je govorio: “Idi kod Ćele, idi kod njega” – ispričala je Čvorovićeva.

(glassrpske.com)

Tagovi: