BREND IZ DERVENTE: Čokoladno carstvo stiglo do Tuzle (FOTO)

Proizvode ‘’MD Chocolate Boutique’’ iz Dervente, od sada možete kupiti u prodavnici ''Chocolate & Pralines'', na adresi Kulina Bana 17 u Tuzli.

Rijetko možete naći čovjeka koji ne voli čokoladu, a još rjeđe ljude koji ih ručno proizvode. Odnedavno Derventa je postala bogatija za svoju prvu čokolateriju. Za njeno otvaranje zaslužna je Daira Milaimi.

Svako ko uđe u ''MD Chocolate Boutique'' izgubi se u moru čokoladnih pralina, mnogobrojnih čokolada sa raznim aromama i izgledom. Vrijeme kao da stane, jer je nemoguće odlučiti na koju stranu prvo se okrenuti. Dio njihove ponude sada je dostupan i Tuzlacima.

Interesovanje za samu proizvodnju pralina pojavilo prije 20 godina kada je u Njemačkoj, gdje je živjela kao izbjeglica, prvi put se susrela sa tom vrstom poslastice tj. ručno rađenim pralinama. Još i danas se sjeća tog iskustva.

“Bila sam oduševljena. Posjetila sam tada radnju u kojoj su se prodavale te divne delicije i počele su prve maštarije. Početkom 2000-te ponovo je moja želja za rad sa poslasticama a na prvom mjestu za rad sa čokoladom postala intenzivnija i odlučila sam da se školujem za konditora sa željom da se specijalizujem samo za čokoladu. Međutim kako se život s nama nekada poigra nisam dobila priliku da to izrealizujem. Tada  sam se pomirila s tim da moram da se vratim u svakodnevnu kolotečinu’’, kazala je ranije Daira.

 

Tagovi: