''Damski lov'' okupio pet dama

 U Kotor Varošu je uspješno završena manifestacija "Damski lov", iako je zbog lošeg vremena i niske temperature odziv bio lošiji nego prethodnih godina.
Na manifestaciji, koju već četvrtu godinu organizuje Lovačko udruženje "Uzlomac", učestvovalo je pet lovkinja i više od stotinu lovaca iz Mađarske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH. 

Predsjednik Lovačkog udruženja "Uzlomac" Nedeljko Glamočak istakao je da je "Damski lov" zaživio u Evropi i da damski klubovi tokom cijele godine imaju utvrđen kalendar aktivnosti. 

"U saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske pokušaćemo da `Damski lov` uvrstimo u kalendar turističkih događaja u Republici Srpskoj", rekao je Glamočak. 

Dvadesetjednogodišnja LJubinka Brković iz Prnjavora, koja je i najmlađa učesnica manifestacije, kaže da treću godinu dolazi u Kotor Varoš. 

"Sa 18 godina sam dobila dozvolu za rukovanje oružjem", rekla je Brkovićeva i istakla da je imala i lovačke sreće, pa među trofejima već ima srndaća i nekoliko lisica. 

Julijana Šiloš Nađ iz Vojvodine pohvalila je organizatore manifestacije u Kotor Varošu. 

Iako je u protekla tri dana na prvom mjestu bilo druženje, lovci su imali i solidan uspjeh odstrijelivši dva vuka u reviru Trnovac. 

Jednog vuka zajedno su pogodili član Lovačkog udruženja "Borčići" Miljan Maksimović iz Kotor Varoša i Zoran Milovanović iz Teslića, a trofej je pripao kotorvaroškom lovcu. 

Drugog vuka odstrijelio je trofejni lovac iz Teslića Borko Spasojević. 

Podršku u organizaciji "Damskog lova" pružili su Lovački savez Republike Srpske, te lovačka udruženja "Borčići" Šiprage i "Jelovka" Maslovare.

Tagovi: